Інститут сучасної історії університету Сьодерторн  (Швеція) і проект «Геноцид ромів України, 1941-1944. Історія, пам’ять та репрезентації» оголошують прийом заявок на участь у науковому семінарі, який відбудеться 14-15 грудня 2015 р. в університеті Сьодерторн (Швеція)

Крайня дата подачі заявок – 1 вересня 2015 р.

Інститут сучасної історії університету Сьодерторн  (Швеція) і проект «Геноцид ромів України, 1941-1944. Історія, пам’ять та репрезентації» оголошують прийом заявок на участь у науковому семінарі, який відбудеться 14-15 грудня 2015 р. в університеті Сьодерторн (Швеція). Особливо вітаються заявки, які стосуватимуться історії геноциду ромів України та сусідніх країн. Мета семінару – зібрати разом науковців з різних дисциплін, рівня аспірантів (докторантів) і вище, задля того, аби стимулювати співробітництво та запропонувати спільну академічну публікацію на цю тематику. Запрошуємо Вас надсилати пропозиції з новими раніше не опублікованими дослідженнями на адресу andrej.kotljarchuk@sh.se

Від тих кандидатів, чиї заявки та доповіді будуть затверджені до участі у семінарі, очікуватиметься, що вони надішлють текст своїй доповіді англійською за один місяць до початку семінару. Крайня дата подачі заявок на участь у семінарі – 1 вересня 2015 р. Про результати відбору кандидатів на участь у семінарі буде повідомлено до 25 вересня.

До участі у семінарі, поряд із фахівцями Інституту сучасної історії, буде відібрано шість науковців з різних країн. Витрати на транспорт та проживання забезпечуватимуть організатори. Від учасників очікуватимуть, поряд із презентацією власного дослідження, коментар на ще один виступ, а також активної участі у всьому семінарі протягом його роботи.