Уперше в Україні видано навчально-методичний посібник для вчителя з протидії ромофобії: Роми: міфи та факти. Навчально-методичний посібник для вчителя з протидії ромофобії / Авт.-упоряд. О. Войтенко, М. Тяглий. – Київ: Український центр вивчення історії Голокосту; КВІЦ, 2018. – 140 с. Докладніше про видання та його зміст

Роми: міфи та факти. Навчально-методичний посібник для вчителя з протидії ромофобії / Авт.-упоряд. О. Войтенко, М. Тяглий. – Київ: Український центр вивчення історії Голокосту; КВІЦ, 2018. – 140 с. 

«Роми: міфи та факти. Навчально-методичний посібник для вчителя з протидії ромофобії» – видання, спрямоване на протидію стереотипам та упередженням щодо ромів в українському суспільстві. На основі власного педагогічного досвіду автори пропонують шляхи деконструкції наявних міфів через їх переосмислення, застосування елементів критичного мислення та історичного контексту. Метою посібника є допомога освітянам, які вважають толерантність важливою життєвою компетенцією і прагнуть допомогти своїм учням долати давні та нові стереотипи щодо ромів, ближче ознайомитися з історією та традиціями цього народу. Запропоновані інтерактивні заняття та історичні матеріали можуть використовувати вчителі історії, суспільствознавства, права, етики, філософії. Матеріали посібника можуть стати основою для серії виховних годин. 

[Завантажити]